Nieuws

Lezersonderzoek Zeeuwse NieuwsFlitZ

 

De Zeeuwse NieuwsFlitZ is een digitale nieuwsbrief voor alle leden van KBO-Zeeland en wordt u toegezonden door KBO-Zeeland of uw eigen KBO(-PCOB)-afdeling.
De NieuwsFlitZ bundelt allerlei berichten uit het Zeeuwse van KBO-Zeeland en haar afdelingen met daarnaast landelijke informatie van KBO-PCOB en allerlei tips voor senioren.

De redactie hield in oktober 2022 een lezersonderzoek. Wilt u de uitslagen weten van dit onderzoek kijk dan in de NieuwsFlitZ 182.

Landelijk met uw afdeling in het zonnetje tijdens de Nationale Thuisbingo

Wilt u met uw afdeling landelijk in het zonnetje staan? Doe dan nu op een gemakkelijke manier mee aan De Nationale Thuisbingo. U biedt de leden op deze manier een laagdrempelige wekelijkse activiteit aan, in de veiligheid van hun eigen omgeving vanachter hun eigen laptop/pc/tablet.

Ook bestaat de mogelijkheid gebeld te worden door een vrijwilliger van KBO-PCOB, voor een gezellig praatje. Leden die meedoen aan de Thuisbingo en zo’n gesprekje willen, klikken hiervoor op de ‘Bel me-knop’ op het scherm.

Het enige wat u hoeft te doen is uw afdeling aanmelden bij de projectleider (Saskia van Veen). Lees hier verder hoe dat eenvoudig kan.


Wat te doen met een telefoontje door een onbekend, buitenlands nummer?

19-08-2021
De telefoon gaat en er verschijnt een onbekend nummer uit het buitenland, zoals Algerije of Tunesië. Wat kun je dan het beste doen en vooral, wat niet?
Criminelen proberen via allerlei digitale wegen toe te slaan. Ze verzinnen telkens nieuwe, frauduleuze trucs. Zo is er vrijwel wekelijks een nieuwe nepmail in omloop.

Telefonische fraude

Er zijn ook criminele bellers actief. Vaak bellen zij vanuit landen buiten Europa. Je ontvangt een gemiste oproep van een telefoonnummer dat je niet kent, waardoor je toch benieuwd bent wie er gebeld heeft. Bel je terug, dan hoor je een bandje of alleen een kiestoon, maar zonder dat je het door hebt lopen de kosten dan al flink op. Deze manier van fraude via buitenlandse telefoonnummers wordt ook wel 'Wangiri fraude' genoemd.

Het advies

Allereerst is het natuurlijk verstandig om niet op te nemen en niet terug te bellen als u een onbekende, buitenlandse oproep krijgt. Het is verstandig om het nummer even op te zoeken in Google. Misschien ziet u meer klachten voorbijkomen of staat het nummer al bekend als frauduleus. Als dit het geval is, dan kunt u het nummer blokkeren en uw provider informeren. Providers kunnen een buitenlands nummer van criminelen voor al haar gebruikers blokkeren. Meer over het stoppen van ongewenste telefoontjes >>

Slachtoffer, wat nu?

Als u een hoge rekening heeft ontvangen door deze criminele truc, moet u contact opnemen met uw provider. Die moet namelijk kunnen bewijzen dat u daadwerkelijk gebeld heeft. U kunt, als u er niet uitkomt, uiteraard ook naar de geschillencommissie of de rechter stappen. U heeft als consument rechten, dus het advies is: laat het er in geen geval zomaar bij zitten.