Nieuws

Lang leve onze leden! Dat vieren we met een groots prijzenfestival

Er zijn verschillende redenen waarom mensen lid worden van KBO-PCOB: de belangenbehartiging, de activiteiten bij de afdelingen en het Magazine. Maar dat het lidmaatschap ook geld en voordeel oplevert, moeten we zeker niet onderschatten.
Om ons mooie ledenvoordeel eens goed in het zonnetje te zetten, pakken we deze lente groots uit met een Prijzenfestival van KBO-PCOB-Ledenvoordeel. We geven meer dan 100 prijzen weg met een totale waarde van zo’n 20.000 euro! Van een e-bike, hotelcadeaubonnen, smartphones en radio’s tot een hometrainer, airfryers en vele andere mooie prijzen. Bent u lid van KBO of PCOB? Mooi! Dan kunt u nog tot en met 30 juni meedoen met deze geweldige actie.
Hoe doet u mee? Heel eenvoudig: ga naar www.kbo-pcob-voordeel.nl/prijzenfestival en vul daar uw naam en e-mailadres in op het formulier. Zo maakt u kans op één van de 100 prijzen en ontvangt u in de toekomst onze digitale nieuwsbrief met interessante voordelen. De trekking van de prijswinnaars vindt plaats op 14 juli. Alle prijswinnaars krijgen persoonlijk bericht.
Veel succes en alvast veel plezier met uw prijs!


Lintjes voor KBO-leden.

De volgende KBO-leden hebben een lintje gekregen: 

A.G. Tjiam uit Goes, Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. 
Tjiam richtte Focus 2 op om in Burkina Faso oogoperaties en medische begeleiding voor oogziekten te realiseren. Hij vloog gedurende twintig jaar tweemaal per jaar met een medisch team naar Burkina Faso. Daar opereerde hij meer dan 6000 patiënten op verschillende locaties. Tjiam leidde ook oogartsen ter plekke op en regelde opleidingen voor Burkinese oogartsen in Nederland. Tjiam is lid van KBO-PCOB-Goes.  

Fred Mollet, IJzendijke. Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Fred heeft een jarenlange inzet bij voetbalvereniging IJzendijke, onder andere als scheidsrechter, trainer, en bestuurslid. Verder is hij vrijwilliger geweest bij de brandweer IJzendijke. Sinds 1970 is hij ook vrijwilliger bij de Parochie Heilige Andreas en al zeker 45 jaar lid van het gemengd koor in IJzendijke. Bovendien actief als vrijwilliger bij ZorgSaam in WZC Emmaus.

Bertha Mollet-Van de Wijnkel, IJzendijke. Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Bertha heeft een Jarenlange inzet (37 jaar) als vrijwilligster bij de Parochie Heilige Andreas. Daarnaast sinds is zij 1997 actief als vrijwilligster bij ZorgSaam in WZC Emmaus, onder andere als lectrice, lid van de liturgiegroep, bij activiteiten en evenementen en bij de bewonersvakanties.

Gerard Arens, Terhole. Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Gerard vervulde vele functies voor de Rooms Katholieke Hulsterse Atletiek Vereniging (RKHAV), is nog steeds lid van de technische commissie en bestuurslid. Sinds 2016 is hij voorzitter van de KBO- Terhole. Daarnaast is Gerard officieel belasting-adviseur voor Zeeuws-Vlaamse KBO-leden. Hij helpt ook nog bij onder andere bij het onderhoud van de begraafplaats in Terhole, bij Terhole Breed Actief en het carnavalsfeest op Terhole.


Nieuw telefoonnummer voor de Luisterlijn: 088 0767 000

31-03-2021
De Luisterlijn is sinds kort bereikbaar via het nieuwe telefoonnummer 088 0767 000. Dat meldt de organisatie, die alle inwoners van Nederland emotionele ondersteuning op afstand biedt. Het nummer is dag en nacht bereikbaar voor mensen die nergens met hun verhaal terecht kunnen of behoefte hebben aan een vertrouwelijk gesprek.
Reden voor de overstap naar het nieuwe telefoonnummer zijn de hoge kosten van het 0900-nummer. 
Lokaal tarief
Voor het bellen naar het nieuwe telefoonnummer 088 0767 000 betaalt de beller alleen het normale beltarief. Het telefoonnummer is 24 uur per dag bereikbaar voor mensen die behoefte hebben aan een anoniem gesprek of een luisterend oor. Het telefoonnummer is niet zichtbaar op de factuur van de beller.
Hoewel de Luisterlijn ook bereikbaar is via chat en e-mail, pakt toch nog 9 op de 10 gesprekspartners de telefoon. In 2020 voerden vrijwilligers meer dan 320.000 telefoongesprekken. “De meeste mensen vinden het fijn om écht even van zich af te praten en een stem te horen. Het hardop uitspreken van gedachten en gevoelens lucht vaak op.” Getrainde vrijwilligers bij de Luisterlijn bieden een luisterend oor en geven even dat steuntje in de rug.
Wil je meer weten? Kijk dan hier


KBO-PCOB peiling: Politiek houdt onvoldoende rekening met de belangen van senioren

12-03-2021
Ruim de helft (53%) van de senioren vindt dat politiek Den Haag onvoldoende rekening houdt met de belangen van ouderen. Dat blijkt uit een peiling van seniorenorganisatie KBO-PCOB. Slechts twaalf procent vindt van wel. Ondanks het gevoelde gebrek aan aandacht, is dit geen reden om niet naar de stembus te gaan. Bijna alle senioren (98%) geven aan van plan te zijn om te gaan stemmen. Marcel Sturkenboom, directeur KBO-PCOB: “Het blijkt maar weer dat senioren trouwe stemmers zijn. En nu deze groep meer dan de helft van het aantal stemgerechtigden uitmaakt, mogen de politieke partijen die loyaliteit ook wel belonen door ze mee te nemen in hun verkiezingsplannen en bij het vormen van het nieuwe kabinet.” Met name koopkracht (AOW en pensioen), wonen en zorg en welzijn zijn, wat senioren betreft, de belangrijkste thema’s die een nieuw kabinet moet oppakken.

Lees meer >>


ZorgSaam geslaagd voor kwaliteitsexamen

02-03-2021
De Zeeuws-Vlaamse zorginstelling, actief in onder meer de ouderen-, thuis- en ziekenhuiszorg is geslaagd voor een kwaliteitsexamen, afgenomen door het onafhankelijke instituut Qualicor Europe. Vorige maand heeft Qualicor, voorheen het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ), de zorgverlening bij ZorgSaam onder de loep genomen. De onderzoekers hebben diverse afdelingen bezocht en met een aantal medewerkers meegekeken tijdens hun werk, onder meer om te beoordelen of alle werkafspraken goed worden toegepast, hygiëneregels worden nageleefd en medicatie juist wordt toegediend.
ZorgSaam bleek te voldoen aan alle internationale veiligheids- en kwaliteitseisen en krijgt daarom een vier jaar geldend certificaat. Piet van der Maas, lid van de Raad van Bestuur, noemt het ‘allereerst een compliment voor ons personeel en het werk dat zij elke dag leveren’. Ook ziet hij het als ‘een stimulans te blijven werken aan de kwaliteit’.
Bron: BN De Stem

KBO-PCOB Nieuwe Stijl

20-02-2021
De ledenraden van de KBO en PCOB hebben een brief doen uitgaan over de bestuurlijk overleg in de laatste maanden, wat daar uit voort gekomen is en welke stappen er verder worden ondernomen.
Klik hier voor de volledige brief.

Manifest: Waardig ouder worden

17-02-2021
Op 12 december hebben de ChristenUnie, Omroep Max en KBO-PCOB, samen met verschillende maatschappelijke organisaties, waaronder De Koepel, het Manifest “Waardig Ouder Worden 2.0  ondertekend.
In het manifest staan tien voorstellen voor een samenleving waarin ouderen kunnen blijven meedoen en zich gezien en gewaardeerd voelen. Waarin jong en oud niet tegenover elkaar staan, maar naast elkaar. Waarin ruimte is om te wonen, elkaar te ontmoeten en voor elkaar te zorgen.
Lees verder >>


Avondklok

23-01-2021
In heel Nederland geldt een avondklok en is het verboden om zonder geldige reden op straat te zijn. Alleen met een goede reden mag iemand tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends buiten zijn., voor de rest moet iedereen binnen blijven.
Het hoe en waarom van een avondklok kunt u hier lezen en ook hoe ontheffingen kunnen worden gegeven, zie onderstaande documenten.
Veel gestelde vragen over de avondklok.
Eigen verklaring avondklok.
Werkgeversverklaring avondklok.


Voor wie doet U de deur open?

10-12-2020
Beroving door een ‘babbeltruc’ komt steeds vaker voor: onbekenden bellen bij u aan en gebruiken een mooie smoes om binnen te komen. Vervolgens stelen zij uw geld en andere waardevolle bezittingen. In sommige gevallen gebeurt dit in combinatie met bedreiging en/of geweld. Dieven doen zich soms ook voor als meteropnemer of reparateur. Of ze vragen om een glas water of een pen, terwijl een handlanger het huis binnenglipt. Deze zogeheten babbeltrucs zijn bedoeld om mensen op te lichten. Het gebeurt voornamelijk aan de deur en bij pinautomaten. Denk niet dat het u niet overkomt, want de dieven zijn zeer behendig met hun smoezen. De politie is alert op deze vorm van diefstal. 
Lees er hier meer over.

Campagne ‘Aandacht voor Elkaar’

27-10-2020
De coronacrisis is voor velen van ons een zeer moeilijke periode.
Er zijn mensen ernstig ziek geworden en overleden. Sommige mensen verliezen hun baan. Diploma-uitreikingen, familiebijeenkomsten en andere zaken die het leven mooi maken gaan niet door. Tegelijkertijd zijn er sinds de uitbraak van corona door het hele land hartverwarmende initiatieven waarbij Nederlanders er voor elkaar zijn. 

Lees hier verder >>